Opleidingsplan

Bij MVC Columbia is iedereen welkom!

Als lid van de Federatie Limburgse Modelvliegers hanteert MVC Columbia een brevet beleid.

Als je nog niet kunt vliegen verzorgen wij je opleiding. Dit betekent, dat je onder leiding van een instructeur gaat leren vliegen. Daarvoor hebben we een lesprogramma waarin alle elementen van modelvliegen aan bod komen. Naast de veiligheidsaspecten, zijn het opstijgen, vliegen van figuren en landen de belangrijkste onderdelen.

Dit programma ga je doorlopen met je eigen vliegtuig en zender. Dus die zal je dus moeten aanschaffen. Er zijn veel -ook betaalbare- mogelijkheden. Vraag ons om advies vóórdat je iets aanschaft, want wij kunnen jou daarbij adviseren en miskoop voorkomen. De basis is om met een degelijke zender en een eenvoudig vliegtuig te beginnen.

Een opleidingstraject wordt afgesloten met het behalen van een brevet (van de Federatie Limburgse Modelvliegers, ook erkend door de KNVvL).

Als je al zelfstandig kan vliegen maar nog geen brevet hebt, dan kan je dat uiteraard ook bij ons behalen.


Introductie programma

Om kennis te maken met de hobby en te ervaren of het iets voor jou is, biedt MVC Columbia je ter kennismaking de mogelijkheid aan om een keer te komen proefvliegen. Samen met een instructeur doorloop je tijdens deze eerste sessie de eerste stappen van het brevet lesprogramma. Wij zorgen voor een lesvliegtuig en zender, zodat je niet onmiddellijk van alles hoeft aan te schaffen.
Als je daarna verder wil -en dat wil je!- gaan we er vanuit dat jij lid wordt van MVC Columbia en zelf de benodigde zaken aanschaft. Uiteraard zullen wij jou daarbij adviseren. Zoals je elders op deze website kan lezen, moet je daarbij denken aan een investering van circa drie a vierhonderd euro.

Zodra je lid bent en beschikt over vliegtuig en zender, wordt het volledige lesprogramma kosteloos vervolgt, totdat je het vliegbrevet hebt behaald.

Voor informatie: mail naar secretariaat@mvccolumbia.nl

Links: Jeugdplan,  Sjors Sportief