Opleidingsplan

Bij MVC Columbia is iedereen welkom! En als je nog geen vliegbrevet hebt, kan je dat bij ons behalen.

Veiligheid voorop. Dus als je bij onze club wil vliegen, is het behalen van een vliegbrevet verplicht. In praktijk betekent dit, dat je lessen zal volgen en onder leiding van een instructeur gaat leren vliegen.
Daarvoor hebben we een lesprogramma opgesteld waarin alle elementen van modelvliegen aan bod komen. Behalve veiligheidsaspecten zijn het leren opstijgen,het vliegen van figuren en het landen de belangrijkste onderdelen.

Introductie programma

Om kennis te maken met de hobby en te ervaren of het iets voor jou is, biedt MVC Columbia een introductie-programma aan van 10 lessen. Samen met een instructeur doorloop je tijdens deze lessen de eerste stappen van het brevet lesprogramma. Wij zorgen voor een lesvliegtuig en zender, zodat je niet onmiddellijk van alles hoeft aan te schaffen.

Voor deelname aan het introductie programma kan je een strippenkaart aanschaffen. De kosten hiervan bedragen 25 euro voor 10 lessen. We gaan er vanuit dat dit voldoende is om te besluiten of je verder wil.
Als je verder wil -en neem van ons aan: dat wil je!- gaan we er vanuit dat jij lid wordt van MVC Columbia en zelf de benodigde zaken aanschaft. Uiteraard zullen wij jou daarbij adviseren. Zoals je elders op deze website kan lezen, moet je daarbij denken aan een investering van enkele honderden euro’s.
Zodra je lid bent en beschikt over vliegtuig en zender, wordt het volledige lesprogramma kosteloos vervolgt, totdat je het vliegbrevet hebt behaald.

Voor informatie en aanschaf van een strippenkaart: mail naar secretariaat@mvccolumbia.nl

Links: Jeugdplan,  Sjors Sportief